NWA-LOSS

Actueel

Het 4e jaarlijkse LOSS symposium

Op dinsdag 1 oktober vierde het NWA-project ‘Living on Soft Soils – Subsidence & Society’ (LOSS) vier jaar onderzoek met haar vierde symposium.

Het was het laatste symposium met het hele onderzoeksteam. De promovendi zijn hun onderzoek aan het afronden. De postdoc-onderzoekers hebben nog twee jaar om deze kennis te verrijken en in modellen en methoden mee te nemen.

Dit keer stond het symposium in het teken van Leven op slappe bodems, bodemdaling en de samenleving. Het was een vol programma waarin alle onderzoekers hebben hun onderzoeken gepitched en gepresenteerd met posters, we hebben met een panel gediscussieerd over de mogelijke impact van bodemdaling en de opgedane kennis op de samenleving en we hebben in werksessies, lunch en pauze volop kennis uitgewisseld met elkaar. Het was een geslaagde dag. Hieronder vind u de posters en presentatie van de dag.Paneldiscussie met (van links naar rechts) Peter de Ruyter (Landschapsarchitect, Bureau Peter de Ruyter), Denise Maljers (Research Manager Subsurface Modelling, TNO-Geologische Dienst Nederland), Wilco Hazeleger (Decaan Faculteit Geowetenschappen & hoogleraar Climate System Science, Universiteit Utrecht), Annemieke Nijhof (Algemeen directeur, Deltares), Jaap de Wit (SWECO). Rechts moderator: Esther Stouthamer (hoogleraar Delta-evolutie en Ondergrondprocessen, Universiteit Utrecht), programmaleider LOSS. Foto: Bernardien Tiehatten.

Programma LOSS symposium 2024

Presentatie Esther Stouthamer

Presentatie Gilles Erkens en Sanneke van Asselen

Posters presentaties: