Q-studie LOSS symposium 2 november 2023
U heeft een uitnodiging ontvangen voor het LOSS-symposium op 2 november 2023 en wij willen u vragen om mee te helpen bij een onderzoek. De resultaten van dit onderzoek gebruiken wij voor de dialoogsessie op het LOSS-symposium en ook voor de verdere ontwikkeling van realistische modelscenario’s binnen LOSS. Het gaat om het invullen van een Q-Studie.
Een Q-studie is een methode die gebruikmaakt van stellingen en het perspectief daarop van een zo breed mogelijk publiek. De stellingen voor dit onderzoek gaan over bodemdaling in veenweidegebieden. We vragen u om de stellingen te sorteren op basis van hoe belangrijk ze voor u zijn. Dit doet u door ze in een raster te plaatsen, variërend van ‘niet belangrijk voor u’ tot ‘zeer belangrijk voor u’. In dit Excel-bestand staan de stellingen en het raster om ze in te vullen. Stellingen die voor u niet belangrijk zijn, plaatst u links, belangrijke stellingen plaatst u rechts. U markeert de uitspraken met hun volgnummer in kolom B. De studie is anoniem, en we vragen u daarom geen persoonlijke informatie in het bestand op te nemen. Omdat u deelneemt aan een onderzoek, vragen we u het ‘opening statement’ onder aan dit bericht te lezen.
Wilt u uw sortering uiterlijk maandag 23 oktober naar t.h.g.wils@tudelft.nl opsturen? Het helpt ons ook als u deze vraag (en de uitnodiging voor het symposium) doorstuurt naar geïnteresseerde collega’s.
Alvast bedankt voor uw deelname!
Aanmelden voor dit symposium kan nog tot en met 23 oktober met het aanmeldingsformulier.
Opening statement
U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek genaamd Perspectieven van stakeholders op het bodemdalingsvraagstuk in de veenweidegebieden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Tom Wils van de Technische Universiteit Delft en Wageningen Environmental Research in het kader van het NWA-project ‘Living on Soft Soils’ (LOSS).
Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de opvattingen van betrokkenen bij het bodemdalingsvraagstuk. Dit inzicht vormt input voor de ontwikkeling van realistische modelscenario’s binnen LOSS. Het onderzoek zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen. De data zal gebruikt worden voor het identificeren van patronen in de overwegingen van geanonimiseerde stakeholders en het ontdekken van blinde vlekken bij de onderzoekers. Deze geanonimiseerde resultaten kunnen worden gebruikt bij het opstellen van modelscenario’s, in gesprekken met stakeholders en in publicaties in een wetenschappelijk- en/of vaktijdschrift. U wordt gevraagd om een aantal stellingen te sorteren van lage naar hoge affiniteit (Q study).
Zoals bij elke online activiteit is het risico van een databreuk aanwezig. Wij doen ons best om uw antwoorden vertrouwelijk te houden. We minimaliseren de risico’s door de ingeleverde sortering direct te coderen en de koppeling tussen code en het e-mailadres van de deelnemer apart te bewaren op de OneDrive van de onderzoeker van de TU Delft. Alleen de onderzoeker heeft toegang tot deze gegevens. De koppeling tussen code en deelnemer wordt alleen bewaard om in een eventueel geheel vrijwillig vervolginterview door te kunnen vragen op de gemaakte keuzes. De koppeling wordt op 1 juli 2024 verwijderd, of eerder indien u dat wenst. Ontvangen gegevens worden na codering en archivering direct verwijderd uit online communicatiesystemen. De eventuele interviews worden anoniem genotuleerd.
Uw deelname aan dit onderzoek is volledig vrijwillig, en u kunt zich elk moment terugtrekken zonder reden op te geven. U bent vrij om vragen niet te beantwoorden. Wanneer u wenst, doch uiterlijk 1 juli 2024 wordt de koppeling tussen gegevenscode en deelnemer verwijderd. De gegevens zijn vanaf dat moment geheel anoniem.
Neem bij vragen gerust contact op met Tom Wils, t.h.g.wils@tudelft.nl
Deelname aan het onderzoek impliceert instemming met de beschreven voorwaarden.